Pielea portelanica

Pielea portelanica este destul de greu de obtinut, dar nu imposibil – aici fac referire la persoanele care nu au genetic un ten impecabil. Camuflarea porilor cu o baza va diminua aspectul acestora. Fondul de ten se aplica doar prin tapotari cu un buretel de makeup umezit in prealabil, pentru ca pielea sa respinga textura fondului de ten in loc sa o absoarba. Puteti folosi si degetele, dar numai prin miscari de tapotare, in special pe zonele unde trebuie camuflata o imperfectiune. Miscarea de tapotare cu degetele este intotdeauna urmata de o tapotare cu un buretel umed cu textura cat mai fina, fara porozitate accentuata, pentru a nu imprima textura acestuia in baza noastra fragila de fond de ten. Acest al doilea pas este necesar pentru a inlatura amprentele de pe baza proaspat aplicata.

Uneori, amestec in textura fondului de ten putin fard sidefat si o tapotez pe dosul mainii pana cand textura grasa incorporeaza pigmentul. Mai apoi, aplic acest amestec pe zonele pe care le vreau illuminate, evitand centrul fetei. Un alt truc pentru pometi luciosi consta in tapotarea peste baza finisata deja (cu pudra) a unei picaturi de 8Hour Cream/Elizabeth Arden pentru un glow de neegalat. Astept cateva minute pana cand temperatura corpului va lichefia grasimile continute de fondul de ten si aplic o pudra translucida pentru a fixa si ancora fondul de ten pe intreaga suprafata a pielii. Pensulele specifice joaca un rol foarte important, pentru ca ne dorim fixare corecta in toate comisurile si crevasele fetei, deci folositi pensule mici din par natural fin pe aripile nazale sau in coltul intern al ochiului si pensule ample pentru zone intinse ale fetei – frunte, pometi. Miscarea este doar una de tapotare pentru, a nu brazda baza instabila proaspat aplicata.

Va recomand folosirea unei pudre compacte pe parcursul zilei pentru a retusa machiajul, in special in zilele toride de vara, insa intotdeauna dupa ce sebumul a fost inlaturat cu ajutorul servetelelor speciale. Astfel, nu riscati supraincarcarea inutila a tenului cu pudra.

Ca un sfat, va recomand sa stergeti cu un Qtip suprafata buzelor folosind apa micelara sau un demachiant cremos, inlaturand astfel resturile de pudra su fond de ten. Trebuie sa va hidratati pe parcursul zilei suprafata buzelor cu produse hranitoare pentru ca uneori soarele sau frigul excesiv pot usca suprafata acestora, situatie in care un ruj mat isi pierde farmecul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

BACK TO BLOG