New season, new skin

Apropierea sezonului rece este considerat de multi alarma enervanta si repetitiva care ne anunta nevoia de schimbare cu speranta ca ne vom reinventa in vreun fel. Reinventa, pentru ca este trecut deja de 1 Septembrie si noile tendinte se impun.

Insa adeseori, pe cit de ambitioase sunt demersurile, pe atit de scurta este viata acestora. Desi ambitia este de laudat, cred cu ardoare ca schimbarile bazice sunt mai usor de dus la capat.

In cazul tenului tau poti incetini aparitia semnelor premature de imbatrinire si poti reda aspectul proaspat prin adoptarea unui program simplu de skincare in 3 pasi. Primul si singurul despre care vorbim acum ar fi bazicizarea programului zilnic de ingrijire a pielii; cu toate procedurile moderne pe care le avem la indemana in zilele noastre, toti prietenii si clientii se mira de ce ma cramponez tot timpul in produsele simple gen o crema hidratanta… raspunsul este simplu: o schema simpla de ingrijire urmata zilnic cu sfintenie maximizeaza rezultatele tehnicilor mai avansate si te mentin tonifiat pe toata durata anului.

Mai pe scurt, e vorba despre protejarea investitiei in tine insuti. Dau unda verde cu precadere dermatocosmeticelor pentru ca sunt produse active biologic cu ingrediente de grad farmaceutic care activeaza reconstructia ADN-ului celular, stimuleaza colagenul si productia de elastina si contin antioxidanti care printre altele iti protejeaza pielea de radicalii liberi care adesea sunt responsabili de iritatii sau chiar inflamari perceptibile ale tegumentului. Desi datele problemei variaza de la persoana la persoana si automat tratamentul devine ultrapersonalizat in functie de virsta sau chiar stilul de viata adoptat, recomand tuturor folosirea produselor care contin retinol cu rol de curatire a porilor si de asemenea vitamina C care stimuleaza regenerarea colagenului. Nu sunt de neglijat ingredientele cu rol in hidratare precum aloe sau tonifiantele naturale precum ginseng-ul.

Cea mai reusita experienta de cunoastere a tenului meu am avut-o in Magazinul Kiehl’s din Afi Cotroceni.

Sunt sceptic la a lasa pe cineva sa-mi atinga fata, insa de data asta am depasit momentul si cu un test tip “Patch” am aflat imediat nevoile tenului in functie de zona targetata si de porozitate. Ce pot sa spun? Am aruncat deja o multime de produse inutile si am inceput un program bine pus la punct si personalizat de specialistii Kiehl’s. Promit sa va tin la curent cu evolutia tenului meu sensibil si foarte speriat de frig. Daca este adevarat ceea ce se spune ca “suntem ceea ce facem”, atunci chiar are sens sa ne integram aceasta rutina in viata noastra, pentru ca atunci vom fi oameni cu o piele luminoasa, cu aspect tanar si sanatos – nu numai pentru sezonul ce se apropie, ci din acest moment inainte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

BACK TO BLOG