Beauty – SPF

Vorbeam mai demult despre schimbarile de baza in rutina de zi cu zi si despre felul in care poti incetini aparitia semnelor premature de imbatrinire, conferind asfel un aspect proaspat tenului prin adoptarea unui program simplu de skincare in 3 pasi. Daca primul pas consta in simplificarea retetei complicate si greu de parcurs ce sta aliniata, aproape neatinsa, pe policioara din fata oglinzii, al doilea pas pe care il facem astazi ne aduce in fata Protectiei atit de importante.

Factorul de protectie solara constituie o parte vitala in orice program basic de ingrijire. Fiecare dintre noi are nevoie de protectie solara, pe intreaga durata a anului. In egala masura, nu orice factor de protectie este satistacator. Sfatul meu este sa cautati un factor de protectie solara cu spectru larg si cu SPF mai mare de 30, pentru a va proteja eficient impotriva catastrofalelor raze UVB active cu precadere vara, dar si impotriva surorilor UVA care acopera intreaga durata a anului.

Din pacate, chiar aceste raze UVA produc cele mai multe daune pielii noastre, denaturind elatina din tesuturi si subtiind derma. Pe scurt, pielea incepe sa “atarne” prematur, iar petele maronii adesea asociate cu batrinetea isi fac aparitia mult mai devreme.

Un fapt real destul de amuzant, dar si convingator in acelasi timp, este povestea unei prietene de-a mamei mele care locuieste in New York si lucreaza in raionul de produse cosmetice al unui mare magazin de peste 20 de ani. Are o mana atinsa de semnele batrinetii, iar cealalta e vizibil mai tinara, lipsita de pete maro. Explicatia: mana cea tanara a Marthei este rezultatul incercarilor zilnice si repetate de produse de calitate cu factor de protectie, cu scopul demonstrarii calitatilor catre clienti.

Razele UVA sunt de fapt o lumina cu lungime de unda extinsa, care penetreaza pana si geamul parbrizului de la masina in trafic. In egala masura nu lasati produsele sa capete “pete maro” la voi pe noptiera; astfel de produse nu au o durata de viata mai mare de 1 an de zile. Iarna, protejeaza-te cu un agent hidratant intensiv impotriva efectului de uscare cauzat de incalzirea centrala din locuinta. De asemenea, daca iti petreci viata printre fumatori sau chiar tu esti unul, nu uita sa cauti pe etichetele cremelor compusii antioxidanti, pentru a-ti mai diminua din vina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

BACK TO BLOG