Beauty – machiajul Hollywood

Magia Hollywood-ului a fost intotdeauna pentru mine sinonimul frumusetii; pentru ca filmele si implicit actorii isi lasa adesea o amprenta destul de vizibila asupra tendintelor „hot” ale sezonului, am decis sa va dezvalui citeva trucuri pastrate exclusiv pana acum pentru ochiul camerei de filmat.

Este un machiaj tipic american, nu se prea utilizeaza in Europa si necesita o baza foarte buna de machiaj pentru reusita rezultatului sofisticat care se doreste.

Tenul trebuie pastrat luminos, iar trucul profesionistilor este aplicarea pe pometi, prin tapotare cu virful degetelor, a unei baze iluminatoare sau amestecarea ei in prealabil cu fondul de ten folosit. Atentie, se filmeaza! Zambeste Marylin, actiune!

Adeseori, acest machiaj necesita sprincene decolorate, blonde, sau daca acestea sunt inchise la culoare, linia lor trebuie sa fie foarte fina, subtire, respectind insa proportiile 2/3, 1/3, usor rotunjita.

Referinte: prezentarile Versace, surorile Hilton, Madonna, Lauren Hutton.

Tehnica: este un machiaj care pune in valoare osatura, curbura arcadei, coltul intern al ochiului, imediat sub capul sprincenei. Rezultatul este un machiaj intens, teatral, in cazul caruia pliul este inchis in coltul intern al ochiului si deschis la coltul exten. Ma refer bineinteles la curbura grafica, dar daca stau bine sa ma gandesc, si din punct de vedere al intensitatii culorii am putea experimenta.

Pasii machiajului:

 • cerem modelului sa se uite drept inainte, sau in cazul in care vreti sa il incercati voi inseva, fixati un punct in oglinda la nivelul ochilor. Vom lucra in jumatea externa a pleoapei.
 • trasam o banana deschisa chiar deasupra pliului pleoapei, estompind culoarea catre exterior, ascendent catre tample. Exact pe portiunea de deasupra irisului, linia trebuie sa fie relativ subtire, concentrata pe centrul ei si usor difuza pe ambele margini.
 • se va pune accentul pe coltul extern, in punctul de intensitate maxima (cele care ati urmat lectiile personalizate de makeup in cadrul Beauty District stiti despre ce vorbesc :) ), si se degradeaza catre coada sprincenei pe o linie alungita. De asemenea, vom estompa nuanta de fard si in sus spre punctul de luminozitate maxima al arcadei.
 • la coltul extern, banana se degradeaza catre tonalitatea pielii. Pentru a invinge stangacia, va sfatuiesc sa aveti pregatita pensula de blending din par alb, pe care o inmuiati usor in corector sau fond de ten inainte de a incepe estomparea.
 • inspre coltul intern, se continua conturarea pliului, insa nu se coboara cu acesta efectiv inspre colt ci se actioneaza pe o linie dreapta.
 • pozitionarea intensitatii se schimba de data aceasta; astfel, zona de umbrire devine intensa (la fel de intensa ca puntul de intensitate maxima de la coltul extern) si se degradeaza catre linia genelor/coltul intern.
 • se depaseste capul sprincenei catre piramida nazala si se termina cu o forma rotunjita la virf. Marginea superioara a acestei forme este intensa; cea inferioara se pierde in culoarea de pe pleoapa mobila/coltul intern.
 • tot coltul intern si pleoapa mobila (in special linia de la baza genelor) trebuie sa ramana deschise la culoare, de preferat spre tonalitatea pielii, culoare mata .
 • puneti o luminozitate pe mijlocul pleoapei mobile folosind un pigment satinat. Acesta trebuie sa fie mai intens exact sub centrul pliului si degradat catre linia genelor superioare, catre coltul intern si cel extern.
 • se va plasa o luminozitate pe punctul cel mai inalt al arcadei sprincenoase.
 • se subliniaza radacina genelor inferioare si superioare.
 • pentru genele superioare se poate folosi un eye-liner foarte fin a carui dunga trebuie sa fie paralela cu linia bananei deschise.

Ca si o ultima recomandare, nu este un machiaj recomandat ochilor asiatici, deoarece rezultatul este artificial. Se va evita aplicarea in cazul pleoapelor inguste! Este un machiaj potrivit in special persoanelor care au capul sprincenei destul de ridicat/ paralel cu linia genelor (ca o mimica mirata).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

BACK TO BLOG