Beauty – Cannes

 

Aventura a inceput cu o vizionare a portofoliului meu, urmata de o preselectie la Paris. Am sustinut o proba de machiaj si trei luni mai tarziu, am fost instiintat ca voi intra in echipa principala de makeup artisti responsabila de lookul celor mai importante vedete.

Lucrand aproape tot timpul in cabina privata de machiaj L’Oreal de la etajul 7 al hotelului Martinez, am avut sansa de a intalni celebritati precum Claudia Schiffer, Doutzen Kroes, Andie MacDowell, Michelle Yeoh, Noemie Lenoir, Aishwarya Rai, Gong Li, Kerry Washington, Jude Law, Alain Delon si Mickey Rourke.

In ceea ce priveste ambasadoarele L’Oreal, nu pot sa spun decat ca am fost uimit de frumusetea lor naturala si de cerintele minime de machiaj; se incadrau in trendul general acceptat la Cannes in materie de frumusete, si anume naturaletea. Acest “maquillage sur mesure” se refera la camuflarea micilor defecte intr-o maniera invizibila ochiului celui mai critic si la punerea in evidenta a trasaturilor si atuurilor personale, rezultatul final fiind un machiaj natural, subtil, rafinat, in care frumusetea transpare.

Un moment foarte placut a fost petrecerea privata data de Karl Lagerfeld in cinstea a 60 de ani de festival, ocazie cu care a si lansat un album foto in care a surpins fata nevazuta a nenumarate vedete. Credeti-ma, este fascinant sa stai langa Kylie Minogue sau Claudia Schiffer si sa obtii o dedicatie speciala de la domnul Lagerfeld.

Cel mai impresionant moment, insa, a fost decernarea premiului Palme D’or pentru filmul lui Cristian Mungiu; intamplarea face ca il cunosc de ceva timp si sunt apropiat de familia sa. Am asteptat special in culise momentul in care au coborat de pe scena, pentru a fi primul roman si prieten care ii felicita.

Si pentru ca exista si zile grele in culisele festivalului, trebuie sa recunosc ca este vorba despre ultima. Atunci intervine afluenta cea mai mare de vedete – am avut, daca imi aduc aminte bine, 9 sedinte de machiaj. Imediat dupa, am fost convocat la palatul de festivitati unde la ora 20, se da gongul de incepere a ceremoniei de inchidere. Si iar am luat-o de la capat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

BACK TO BLOG