3 pasi simpli

Pe scurt, esti o workaholica (desi nu ar trebui sa ma adresez doar sexului frumos in aceste randuri…). In plus, te suplimentezi cu doze de ore tarzii la sala de sport si alergi dimineata cind plimbi cinele familiei in timp ce familia, bineinteles, doarme linistita. Poate acorzi citeva minute in plus la farmacie pentru a face alegerea potrivita in ceea ce priveste pasta de dinti fara adaos de glucide si cu agenti de indepartare a tartrului. Adesea alegi scarile in locul ascensorului si ii privesti pe fumatori ca pe o specie comuna de gindaci de bucatarie… Cum stai cu ingrijirea fetei? Uh-oh! Cremele sunt pentru persoanele in varsta, nu?! Gresit! Neglijeaza-ti fata si nu va mai conta cum arati in vacanta de vara pe plaja din Spania cind iesi triumfator/triumfatoare din apa, pentru ca toti se vor lega de fata ta imbatrinita prematur… Cu siguranta, operatiile estetice pentru tine sunt un subiect despre care poate vei vrea sa citesti in vreo ”n” numere din “revista ta preferata”…

Este demonstrat ca pielea unei persoane active imbatraneste mult mai repede decit pielea unei persoane pasive, si asta pentru ca se intinde in mod constant, nu o cureti in mod regulat cu ceea ce trebuie si cu siguranta nu o hidratezi cum trebuie, ca sa nu mai vorbim de efectul nociv al razelor ultraviolete pe care le induri barbateste doar pentru ca s-ar uita prietenii tai ciudat la tine daca ai imprumuta putin din crema sotiei pe plaja din Spania.

Regulile succesului sunt simple: curata-ti fata inainte de culcare; daca lasi bacteriile sa-si faca treaba murdara pe timp de noapte, nu faci decit sa contribui la propria-ti imbatrinire prematura. Foloseste cit mai putin produsele care fac spuma pentru ca adesea dezechilibreaza secretia naturala de sebum si nu vrem sa complicam procesul inutil… Fata trebuie curatata cu apa potrivita ca temperatura, masind usor cu miscari circulare produsul de curatare. Pasul doi consta in folosirea unei lotiuni tonice de preferat fara alcool (eu folosesc apa micelara), care are ca rol reechilibrarea ph-ului, urmata de aplicarea unei lotiuni hidratante lejere. Ca un truc personal, iti recomand sa o aplici pe aceasta in cantitate mai mare, sa o lasi ca o masca 2-3 minute si sa o indepartezi cu un prosop de bumbac imbibat in apa potrivita ca temperatura. Acest gest iti va reda senzatia de prospetime, evitand astfel situatia cinematografica in care stai in pat la orizontala cu partenerul/partenera, amandoi cu masca de castraveti pe fata.

Daca ai o problema serioasa pe fata, cauta specialistul dermatolog si asigura-te ca ai facut o programare, pentru ca pot sa-ti vind cele mai sofisticate produse de ingrijire, dar nu pot sa vindec bolile de piele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

BACK TO BLOG